Ferrari-rijders Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen durven nog niet te zeggen wiens schuld de crash was die niet alleen hen, maar ook Max Verstappen uit de Grand Prix van Singapore kegelde.

De van pole position vertrokken Vettel zei tegen verslaggevers dat hij “niet wist” waar het precies was fout gegaan. “Ik zag er niet zo veel van. Ik had een matige start, waarna ik naar links stuurde om te verdedigen ten opzichte van Max. Voor ik het wist kreeg ik een beuk tegen mijn zijkant en was Kimi daar opeens.”

De ‘beuk’ was het voorwiel van Räikkönen, dat in Vettels sidepod terecht was gekomen. De Fin was gelanceerd nadat hij in aanraking was gekomen met het voorwiel van Verstappen, die klem zat tussen de Ferrari’s en geen kant op kon. In aanloop naar bocht drie belandde Vettel in de muur. Hij spinde over de koelvloeistof die uit het gat in zijn sidepod lekte. De race van de Duitser zat er daarna op.

Räikkönen ‘kon er niets aan doen’
Räikkönen viel een paar honderd meter eerder uit. Na de botsing met Verstappen en Vettel was hij stuurloos doorgegleden richting bocht één. Daar knalde hij hard tegen de bolide van, opnieuw, Verstappen.

“Ik denk niet dat ik hier iets aan kon doen. Of ik had een slechte start moeten maken, waardoor ik niet op die plek had gereden”, zegt Räikkönen. “Er zijn altijd meerdere meningen, maar ik denk niet dat ik iets anders had kunnen doen. Maar wie er ook de schuldige is, het resultaat verandert er niet door.”