Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen zagen de bandenproblemen waarmee ze in de slotfase van de Grand Prix van Groot-Brittannië te maken kregen niet aankomen. Vettel verloor kostbare punten.

Met nog iets meer dan een ronde te rijden, begaf de linker voorband van Vettel het. Het rubber was te versleten. Even daarvoor was op de Ferrari van Räikkönen dezelfde band stuk gegaan. Toch zag Vettel de lekke band niet aankomen, zegt hij. “Op dat moment voelde de band goed.”

Vettel, die dankzij Räikkönens pech de derde plek in de schoot geworpen had gekregen, moest nog bijna een complete ronde afleggen op zijn lekke band. Hij kwam slechts als zevende over de finish. Zijn voorsprong op Lewis Hamilton in het WK zag de viervoudig wereldkampioen slinken tot één schamel punt.

Gevecht met Verstappen
In de openingsfase van de race op Silverstone vocht Vettel met Max Verstappen om de derde plek. Nadat de Nederlander die positie bij de start van hem had afgepakt, lukte het Vettel niet de plek weer terug te veroveren. Verstappen verijdelde op spectaculaire wijze een inhaalpoging van Vettel in Stowe.

“Dat gevecht zal er wel goed hebben uitgezien. Ik wilde hem inhalen, maar het lukte niet. Het was behoorlijk moeilijk, ik heb alles geprobeerd”, zegt Vettel, die later bij de pitstops Verstappen alsnog inhaalde.

Ook Räikkönen had geen idee waar die lekke band ineens vandaan kwam, vertelt hij aan Ziggo Sport. “Het verraste me. Normaal zijn er wel waarschuwingstekens, is er al iets aan de hand. Nu ging opeens, midden op het rechte stuk, het loopvlak van de band af. De lucht zat er nog in, alleen het loopvlak was los. Geen idee wat er nou precies is gebeurd.”