Felipe Massa heeft nog twee races te gaan als Ferrari-coureur, maar heeft zijn afscheidsfeestje alvast gehad. “Felipe heeft zich een echte Ferrari-man getoond.”

In Maranello is Massa alvast bedankt voor bewezen diensten door Ferrari-president Luca di Montezemolo, die lovende woorden had voor de Braziliaan die al sinds 2006 voor Ferrari racet.

“Felipe heeft zich een echte Ferrari-man getoond en zal voor altijd deel blijven uitmaken van onze geschiedenis, dankzij de races die hij voor ons heeft gereden en gewonnen, de poles die hij heeft behaald én de paar seconden in 2008 dat hij wereldkampioen was, voordat zijn rivaal Lewis Hamilton in de laatste bocht nog een plekje wist goed te maken met een ‘vreemde’ inhaalactie en toch nog kampioen werd”, zo vat Di Montezemolo Massa’s Ferrari-tijd samen.

Dank
“We hebben veel goede tijden gekend, maar ook moeilijke tijden, zoals Felipe’s zware ongeluk in Budapest”, blikt de Ferrari-president terug. “Het zijn hoe dan ook hele drukke jaren geweest, en we willen Felipe – nadat ik dat ook al persoonlijk heb gedaan – nu graag openlijk bedanken”, zegt Di Montezemolo, die de daad al doende bij het woord heeft gevoegd.

Dat Ferrari en Massa nu uit elkaar gaan, is volgens Di Montezemolo voor beide partijen het beste. “Het is voor ons allebei tijd voor verandering, maar ik wens Felipe het beste. We gaan als goede vrienden uit elkaar en we zullen hem volgend jaar ongetwijfeld terugzien op de circuits. Ik hoop dat hij een mooi vervolg kan geven aan zijn Formule 1-loopbaan, maar dat dan uiteraard wel achter de Ferrari’s!”

Massa
Massa zelf prijst zich gelukkig dat hij als coureur voor zijn jeugdliefde Ferrari heeft mogen uitkomen. “Ik ben altijd een Ferrari-fan geweest. Zelfs toen Ayrton Senna voor McLaren reed en Nelson Piquet voor Williams, moedigde ik de Scuderia aan. Dat ik zo lang voor dit team heb mogen racen, is beter dan dat ik ooit had durven dromen.”

“Ik ben sowieso blij met wat ik bij Ferrari heb bereikt”, vervolgt de Braziliaan. “We hebben samen mooie herinneringen gemaakt, en die zullen altijd bij me blijven. Mijn droom om kampioen te worden is net niet uitgekomen, maar ik heb genoeg mooie zeges geboekt, waaronder in mijn thuisland Brazilië. Om als Braziliaan te winnen op Interlagos, was namelijk absoluut fantastisch.”