Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene denkt dat het gat tussen het dominante Mercedes en zijn team tijdens de tweede seizoenshelft zal blijven fluctueren.

Ferrari maakte het Mercedes in de eerste vier races van 2015 aardig lastig, wat de Scuderia één zege opleverde. Toen de Formule 1 in Europa neerstreek, zette Mercedes echter een stap en werd Ferrari’s achterstand weer wat groter. Ferrari wist de laatste race voor de zomerstop, de Grand Prix van Hongarije, echter toch te winnen, dankzij een goede start en het chaotische verloop van de race.

In gesprek met ESPNF1 geeft Arrivabene toe dat Mercedes ‘dit seizoen het sterkste team is en ook zal blijven’. “Maar soms zitten we er goed bij en weten we races te winnen, zoals in Maleisië en Hongarije. Op andere momenten liggen ze daarentegen ver voor”, erkent de Italiaan.

“Eerder dit jaar wisten we flink op ze in te lopen. Wij zijn ons daarna blijven ontwikkelen, maar zij ook en ze wisten toen weer een gat te slaan”, memoreert Arrivabene, die denkt dat het verschil heen en weer zal blijven gaan: “Zelfs het team dat bovenaan staat, kent pieken en dalen, maar dat betekent nog niet dat ze achteruit gaan”, benadrukt hij daarbij.

Voor de rest van 2015 zal het verschil tussen Mercedes en ‘zijn’ Ferrari volgens Arrivabene bepaald worden door de verschillende soorten circuits die nog worden aangedaan en de bandenkeuze van bandenleverancier Pirelli. Wat hij tot zijn tevredenheid ondanks het variëren van de achterstand op Mercedes constateert, is dat het over het algemeen ‘de goede kant op gaat’ met Ferrari, dat het afgelopen halfjaar al meer punten heeft gescoord dan heel 2014.