Ferrari heeft afgelopen winter van alle motorleverancier de meeste tokens gebruikt, te weten 23. Renault gebruikte er het minst: 7.

In totaal heeft elke motorfabrikant 32 tokens gekregen, die gezien kunnen worden als een soort tegoedbonnetjes die ze bij de FIA moeten inwisselen om verbeteringen aan hun krachtbronnen te maken.

De FIA heeft nu bekendgemaakt dat Ferrari het merendeel van haar tokens voor 2016 al heeft gebruikt. De Italianen hebben er afgelopen winter 23 ingewisseld en hebben in dat opzicht dus het meest aan hun motor veranderd.

Het toonaangevende Mercedes heeft over de winter 19 tokens gebruikt, Honda 18. Renault gebruikte er ondanks alle klachten van klant Red Bull in 2015 – en ondanks haar eigen overtuiging een stap te hebben gezet – maar 7.

Voor de rest van het seizoen heeft Ferrari nog 9 tokens over, Mercedes nog 13, Honda nog 14 en Renault dus 25. Tussentijdse doorontwikkeling van motoren is toegestaan, maar behalve aan tokens ook aan het aantal gebruikte motorexemplaren per coureur gebonden. Voor elke update moeten nieuwe motorexemplaren geïntroduceerd worden en elke coureur mag dit seizoen maximaal maar vijf motoren gebruiken alvorens er straffen volgen.