Ferrari hoeft niets binnen haar organisatie te veranderen om er in 2016 serieus werk van te kunnen maken de dominantie van Mercedes te doorbreken. Dat denkt teambaas Maurizio Arrivabene.

“Ik denk dat we dit jaar wel hebben laten zien dat we als team erg sterk zijn”, antwoordt Arrivabene op de vraag van Motorsport.com of Ferrari qua (infra)structuur in huis heeft wat nodig is om Mercedes in 2016 te verslaan.

“We moeten dit team bij elkaar houden en hoeven verder niks te veranderen”, meent de Italiaanse teambaas. “Als dat lukt, is het allemaal verder goed en kunnen we volgend seizoen sterk presteren.”

Over de winter zal zich nog wel een versterking van naam bij Ferrari melden in de persoon van Jock Clear, de voormalige performance engineer van Lewis Hamilton bij Mercedes. “Hij komt er inderdaad bij, maar dient als toevoeging voor het team. Hij is niet iemand waardoor de hele structuur van onze organisatie zal veranderen”, benadrukt Arrivabene, die Clear desalniettemin specifiek noemt als aanwinst voor zijn renstal.