Speculatie omtrent een mogelijk ontslag van Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene, berust op niets. Dat stellen de Scuderia’s hoofdrolspelers.

Na vijf races in 2016 staat Ferrari op nul zeges, terwijl het bij de constructeurs al redelijk op achterstand ligt op Mercedes en onder vuur wordt genomen door Red Bull. Ferrari-president Sergio Marchionne heeft daarbij juist uitgesproken dat hij toch echt verwacht dat Ferrari begint te winnen.

Dat er over Arrivabene’s toekomst als teambaas wordt gespeculeerd, is dus geen wonder. Volgens Italiaanse media zou een exit zelfs aanstaande zijn en worden zijn taken overgenomen door technisch directeur James Allison. Arrivabene zelf weerspreekt dat echter, net zoals Marchionne en coureur Sebastian Vettel dat doen.

Formula One World Championship 2016, Round 3, Chinese Grand Prix, Shanghai, China, Sunday 17 April 2016 - L to R): Maurizio Arrivabene (ITA) Ferrari Team Principal with Sergio Marchionne (ITA), Ferrari President and CEO of Fiat Chrysler Automobiles.

Marchionne denkt dat Arrivabene de juiste man op de juiste plaats is.

“Ik luister niet naar al deze geruchten, want ze zijn alleen maar bedoeld om voor onrust binnen het team te zorgen. Bij Ferrari zijn we daar niet mee geholpen, want we moeten onze volledige aandacht juist op ons werk richten, niet op geruchten”, zo luidt de reactie van Arrivabene.

Marchionne
Marchionne, behalve Ferrari-president ook ceo van het overkoepelende Fiat Chrysler Automobiles, doet de berichten ondertussen af als ‘onzin’. “Maurizio doet geweldig werk voor ons”, zo prijst hij de teambaas zelfs. “Een vertrek van Maurizio, zou het team eerder schaden dan dat het er baat bij zou hebben”, stelt Marchionne bovendien.

Formula One World Championship 2016, Round 5, Spanish Grand Prix, Barcelona, Spain, Thursday 12 May 2016 - Sebastian Vettel (GER) Ferrari signs autographs for the fans.

Vettel heeft een goed woordje voor zijn baas gedaan.

“Ik heb het volste vertrouwen in Maurizio en het zou fijn zijn als iedereen ons gewoon ons werk laat doen”, spreekt Marchionne woorden van gelijke strekking als die van Arrivabene, terwijl Vettel het voor zijn teambaas opneemt: “Hij doet het goed. Ik weet dat er geruchten rondzingen, maar dat is pure bullsh*t.”

“We mogen blij zijn dat Maurizio bij Ferrari zit en niet voor een rivaal werkt. Hij is toegankelijk, brengt op het circuit en de fabriek veel tijd met het team door en geeft daar echt leiding aan.”

Rosberg
Ten overstaan van ESPNF1 reageert Vettel ook nog met de nodige humor op het gerucht dat Ferrari en Nico Rosberg met elkaar flirten: “Zolang Nico niet met mij flirt, heb ik er geen problemen mee”, lacht de Duitser.