Ferrari blijft maar shoppen bij Lotus: nadat het eerder dit jaar technisch directeur James Allison overnam en eerder deze week Kimi Räikkönen strikte, plukt Ferrari nu aerodynamica-specialist Dirk de Beer weg.

De Beer was bij Lotus actief als head of aerodynamics en volgt binnenkort dus hetzelfde pad van Enstone naar Maranello dat Allison inmiddels al heeft bewandeld en dat coureur Räikkönen na afloop van dit seizoen zal afleggen.

Per wanneer De Beer officieel in dienst treedt van Ferrari en welke functie hij precies krijgt, is niet bekend gemaakt door de Scuderia, maar het Britse Autosport meldt dat De Beers contract met Lotus eind 2013 afloopt en hij daarna in principe aan de slag kan in Italië.

Bij Ferrari gaat De Beer behalve met Allison – die daar sinds 1 september de rol van technical director (chassis) heeft – ook samenwerken met director of engineering Pat Fry. Fry was tot voor kort nog in zijn eentje technisch directeur, maar sinds de komst van Allison is Ferrari bezig op technisch vlak het één en ander te reorganiseren.