Met een derde startplek zit Michael Schumacher er behoorlijk goed bij. In ogenschouw nemend dat Ferrari in de race altijd sterk is zit er misschien nog wel meer in voor de Italianen. En dat is precies waarop ze hadden gehoopt tijdens de kwalificatie; ’Der Michael’ had er iets meer van verwacht.

,,De derde plek is best een goede startpositie, maar eigenlijk was ik er toch wel vanuit gegaan dat ik om de pole-position had kunnen vechten. Desondanks is dit zeker niet onze slechtste kwalificatie van het seizoen", kijkt de Duitser terug op zijn kwalificatie. ,,Het meest belangrijke is dat ons racetempo wel in orde lijkt te zijn, ik ben benieuwd hoe de verschillende strategieën zich gaan ontvouwen."

Rubens Barrichello reed gedurende tweederde van de ronde dezelfde tijden als Fernando Alonso, die de pole-position in de wacht sleepte. In de laatste sector ging het fout voor de Braziliaan, waarna er niet meer dan de zesde plek inzat. ,,Tegen het einde van mijn run werden mijn banden wat minder. Dit hebben we dit weekend nog niet eerder meegemaakt en daarom moest ik in bocht 13 wat rustiger doen dan normaal. Dat kostte me wat tijd, al staan we er nog altijd redelijk bij. Ik ben optimistisch gestemd over de race van morgen."