Volgens Motorsport-Total is Ferrari op zoek naar een geschikte kandidaat om teambaas Stefano Domenicali te vervangen en heeft Red Bull-teambaas Christian Horner afgelopen december een bezoek aan het Ferrari-hoofdkwartier in Maranello gebracht.

Motorsport-Total bericht dat Horner in december op bezoek is geweest in Maranello en aldaar een gesprek heeft gevoerd met Mario Mairano, de personeelschef van Ferrari.

De ontmoeting tussen Mairano en Horner zou voortgekomen zijn uit ‘de zoektocht die Ferrari al enkele maanden voert om een nieuwe teambaas te vinden’, zo stelt de Duitse publicatie, alvorens verder te melden dat Ferrari-president Luca di Montezemolo – die op de hoogte was van de ontmoeting tussen Horner en Mairano – ‘een verrassende topkandidaat bovenaan zijn lijstje heeft staan’.

Of Horner de topkandidaat in kwestie is, is niet duidelijk. Wel staat volgens Motorsport-Total vast dat Ferrari met ‘meerdere personen heeft gesproken die Domenicali in theorie kunnen vervangen’ en Horner niet de enige kandidaat op het lijstje is. Wat in ieder geval voor Horner spreekt, is dat hij een nauwe band heeft met Red Bulls technisch directeur en topontwerper Adrian Newey.

Newey staat al jaren op het verlanglijstje van de Scuderia, maar heeft tot op heden altijd bedankt voor de eer. Newey heeft zijn Formule 1-toekomst naar verluidt echter verbonden aan die van Horner, in de zin dat hij enkel nog met zijn landgenoot als teambaas wil samenwerken.

Door Horner en Newey als duo proberen binnen te halen, zou Ferrari twee vliegen in één klap kunnen slaan. Wat dit echter bemoeilijkt, is dat Horner en Newey voor zover bekend nog minstens tot en met 2014 aan Red Bull verbonden zijn, het prima naar hun zin hebben bij deze renstal en bovendien grote successen boeken met het team van de energiedrankfabrikant.

Om terug te komen bij Domenicali, die vermoedelijk op zoek kan naar ander werk als Ferrari een geschikte vervanger weet te vinden: zijn positie staat volgens Motorsport-Total inderdaad onder druk, maar de Italiaan zou zelf niet onwelwillend staan tegenover een vertrek. Domenicali zou afgelopen jaar namelijk zelfs met ‘een Duitse autofabrikant die niets met de Formule 1 te maken heeft’ hebben gesproken over een nieuwe baan.