Na de overtuigende zege van Sebastian Vettel in de openingsrace in Melbourne meent oud-Ferrari-coureur Jean Alesi dat de Scuderia klaar is om dit seizoen voor de titel te gaan.

De Fransman verwacht in gesprek met La Gazzetta dello Sport dat Ferrari dit jaar eindelijk weer de allerbeste kan worden. “Het gemak waarmee Vettel Hamilton achtervolgde was verbazingwekkend”, zegt Alesi. “En dat terwijl Hamilton geen kans had om later Vettel bij te houden. Ik verwacht dat Ferrari ook in China weer zo sterk voor de dag komt.”

Oud-teambaas Flavio Briatore kijkt het nog even aan. “Na China weten we meer”, zegt de flamboyante Italiaan. “De overwinning van Ferrari was geweldig, maar Melbourne is een speciaal circuit. Ik verwacht nog steeds grote dingen van Red Bull en Mercedes. Het zou fantastisch zijn als er drie teams strijden voor het kampioenschap.”

De laatste keer dat Ferrari kampioen werd was tien jaar geleden in 2007. Kimi Räikkönen versloeg toen debutant Lewis Hamilton van McLaren en kroonde zich in Brazilië tot wereldkampioen.