*

Ferrari komt te kort voor pole: ‘Max Verstappen was gewoon heel erg snel’

Laurens Stade

Laurens Stade

26 oktober 2019 21:21

Ferrari komt te kort voor pole: ‘Max Verstappen was gewoon heel erg snel’
Motorsport Images

Ferrari werd in aanloop naar de Grand Prix van Mexico nog in de favorietenrol geduwd door Lewis Hamilton, maar het was uiteindelijk Max Verstappen die er met de pole vandoor ging. Desondanks start Ferrari vanaf de tweede en derde plaats, wat volgens Charles Leclerc en Sebastian Vettel genoeg mogelijkheden biedt.

Leclerc kwam uiteindelijk twee tienden tekort op Verstappen. De Monegask verbeterde zich in de laatste run in de eerste sector, maar hij gleed veel weg in de laatste sector. ”De eerste sector was goed. In de tweede run probeerden we meer balans aan de voorkant te krijgen, maar ik verloor de winst van de eerste sector in de laatste sector. Red Bull was goed en Max was echt heel snel. Onze topsnelheid is goed dus dat belooft wat voor morgen”, aldus Leclerc.

Vettel was sneller dan zijn teamgenoot in Q1 en Q2, maar in Q3 lukte het de Duitser net niet om hem af te troeven. ”Ik maakte een foutje in de eerste run en ik verwachtte in de tweede run te kunnen verbeteren, maar dat lukte niet helemaal. De auto voelde goed maar het had beter geweest als ik nog hoger was geëindigd. Morgen is een lange race maar we hopen dat we een goede start kunnen hebben. Het wordt een lastige race met de bandenslijtage en de remmen. We zien wel wie het langst durft door te rijden”, aldus Vettel.