Mocht Michael Schumachers zoon Mick willen toetreden tot de Ferrari Driver Academy (FDA), dan zou Ferrari ‘de rode loper voor hem uitrollen’.

Dat maakt Massimo Rivola, het hoofd van de Ferrari Driver Academy, duidelijk tegenover de Gazzetta dello Sport, waarbij hij vol lof is over de zoon van de meest succesvolle Formule 1-coureur ooit.

“We houden Mick uiteraard goed in de gaten, waarbij we komend seizoen extra gelegenheid hebben dat te doen omdat hij dan in de Formule 3 bij Prema naast FDA-talent Guan Yu Zhou rijdt”, zegt Rivola.

“Wat zijn toekomst betreft, weet ik niet wat Mick wil. Maar als hij deel uit zou willen maken van het FDA-programma, dan zouden we de rode loper voor hem uitrollen”, vertelt Rivola.

De zeventienjarige Mick Schumacher begint in 2017 dus aan zijn derde jaar in de autosport, waarbij hij de stap zet naar het Europees Kampioenschap Formule 3.

Nadat Schumacher in 2015 met het Nederlandse Van Amersfoort debuteerde in de Duitse Formule 4, met één zege en een tiende plek in de eindstand, reed hij in 2016 voor Prema in de Formule 4.

In de Duitse Formule 4 won Schumacher vijf races en werd hij vice-kampioen. In het Italiaanse kampioenschap eindigde hij eveneens als tweede, ook met vijf overwinningen.

Schumacher heeft echter niet alleen met zijn resultaten op het circuit indruk gemaakt op Ferrari, zegt Rivola. “Hij lijkt erg beleefd en totaal niet arrogant, dus hij is duidelijk zeer goed opgevoed.”

“De druk die op hem moet staan van de media moet enorm zijn, maar ondanks dat hij erg jong is, gaat hij daar zeer goed mee om”, zo prijst hij de zoon van voormalig Ferrari-coureur Michael Schumacher.

Met zeven wereldtitels – waarvan vijf voor Ferrari – en 91 overwinningen, is Michael Schumacher de recordkampioen van de Formule 1. Schumacher raakte in 2013 zwaargewond bij een ski-ongeval.