Volgens Ferrari’s hoofdontwerper Simone Resta is de na dit seizoen bij de Scuderia vertrekkende Felipe Massa van meerwaarde voor elk ander team op de grid.

Hoewel Ferrari zelf de voorkeur geeft aan het terughalen van de Fin Kimi Räikkönen boven het behouden van de 32-jarige Massa, is de Braziliaan volgens Resta een aanwinst voor elk ander team.

“Ik denk van wel”, antwoordt Resta, die zelf sinds 2001 in dienst is van Ferrari, op de vraag van het Britse Autosport of Massa in 2014 waardevol kan zijn voor andere renstallen.

“Felipe is immers een ervaren coureur die bij ons sinds 2007 op een zeer hoog niveau heeft gepresteerd en zich bovendien een geweldige teamspeler heeft getoond”, zegt Resta over de coureur die overigens al sinds 2006 voor Ferrari racet.

Volgens Ferrari’s hoofdontwerper is Massa zowel op als naast de baan van grote waarde van een team: “Hij doet veel werk in de simulator, levert tijdens een raceweekend door testwerk te doen een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe onderdelen en heeft – wanneer het team hem daar om uiteenlopende redenen om vroeg – zijn teamgenoten goed ondersteund tijdens de races.”

Toekomst
Na acht jaar bij Ferrari moet Massa voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe werkgever. De Braziliaan is genoemd als kandidaat voor een zitje bij Lotus. Daarnaast is hij ook in verband gebracht met Williams en Sauber, al lijken dat minder waarschijnlijke opties aangezien Massa geen veldvulling wil zijn en naar een competitief zitje zoekt.