Ferrari is van plan om op Hockenheim een nieuw aërodynamisch pakket te introduceren. Na het ontluisterende optreden in Engeland is de Scuderia vastberaden in Duitsland een stuk beter voor de dag te komen.

Zowel Michael Schumacher als Rubens Barrichello was niet in staat het op te nemen tegen Renault, McLaren en BAR. De kansen op prolongatie van beide wereldtitels wordt ondertussen steeds kleiner, maar toch hoopt Ferrari met de nieuwe onderdelen een kleine kans op het kampioenschap te behouden.

Op een sponsorevenement van Vodafona sprak ’Der Michael’ over de deceptie van de Engelse Grand Prix. ,,De ontluistering was groot gisteren, maar zo is het nu eenmaal. We kunnen momenteel niet op eigen kracht winnen en gedurende de race worden we alleen maar langzamer. Dat is ook de reden dat het gisteren zo slecht ging en daar moeten we aan werken."

Sinds begin 2000 heeft de zevenvoudig wereldkampioen de Formule 1 gedomineerd, alleen in 2003 ging het even met vallen en opstaan. Tot het rekenkundig gezien niet meer mogelijk is blijft de Ferrari-coureur gaan voor de titel. Hij is echter realistisch genoeg om in te zien dat het een vrijwel kansloos verhaal is.

,,Het kampioenschap is niet dat wat bovenaan m’n verlanglijstje staat, eerst is het zaak om onze prestaties te verbeteren. In de laatste paar races is het duidelijk fout gegaan en dat moeten we zo snel mogelijk zien te herstellen", vervolgt Schumacher. ,,We hebben wel meer moeilijke tijden overleefd en niemand bij Ferrari accepteert de huidige rolverdeling. Daarom gaan we er alles aan doen om terug te komen."

KVN