Ferrari ‘staat totaal niet stil bij wat zich op de rijdersmarkt afspeelt’ en denkt verder ook nog niet na over haar rijderskeuze voor 2014. Dat vertelt een woordvoerder van het team aan de BBC.

Volgens de woordvoerder draait alles binnen de Scuderia op het moment om het weer op de rails krijgen van de titelcampagne van kopman Fernando Alonso. “Daar ligt onze prioriteit”, benadrukt de zegsman met klem.

Hoewel de woordvoerder niet ontkent dat de positie van Alonso’s secondant Felipe Massa onder druk staat, maakt de roemruchte Italiaanse renstal zich geen zorgen om een eventuele zoektoch naar een vervanger. “Zelfs als we zouden besluiten om Felipe te vervangen, dan is het vinden van een coureur geen probleem voor ons.”

Over het aanblijven of vervangen van Massa wordt al langer gespeculeerd, zeker nadat Ferrari-president Luca di Montezemolo bij het ingaan van de zomerpauze liet optekenen dat hij verwacht dat de Braziliaan beter gaat presteren.

Räikkönen
Een mogelijke vervanger die veelvuldig in de media is genoemd, is Lotus-coureur Kimi Räikkönen. Ferrari wil echter niet ingaan op de mogelijke kandidatuur van de Fin, behalve dat het dus heeft aangegeven dat het nog niet over eventuele vervangers nadenkt en het gerucht over Räikkönen om die reden ‘nergens op gebaseerd’ is.

Volgens de BBC – die zich beroept op bronnen binnen het team – zien ‘bepaalde sleutelfiguren bij Ferrari’ Räikkönen echter als ‘de ideale kandidaat om Massa te vervangen’.

De BBC maakt in haar berichtgeving daarbij wel gelijk het zeer logische en welbekende voorbehoud dat het raar zou zijn voor Ferrari om Räikkönen – die eerder van 2007 t/m 2009 voor het team uitkwam – weer in dienst te nemen, nadat het hem eind 2009 ondanks een doorlopend contract op straat zette en hem naar verluidt twintig miljoen euro betaalde om niet te racen in 2010.

Shortlist
Behalve Räikkönen is de kandidatenlijst die Ferrari heeft liggen volgens de Britse TV-zender nagenoeg hetzelfde als vorig jaar. Force India-coureurs Paul di Resta en Adrian Sutil zouden op de shortlist staan, net als Sauber-rijder Nico Hülkenberg. De enige nieuwe naam op de lijst is naar verluidt die van Jules Bianchi, de Franse Ferrari-protegé die de Scuderia dit jaar bij Marussia heeft gestald.

Foto: Räikkönen, die eerder van 2007 t/m 2009 al voor Ferrari reed, is veelvuldig in verband gebracht met een terugkeer bij het Italiaanse team. De renstal zelf ontkent echter al met haar rijdersbezetting voor 2014 bezig te zijn. © Racepictures.