*

Ferrari: ‘Ontwikkeling dit seizoen overtreft onze verwachtingen’

Laurens Stade

Laurens Stade

11 november 2019 10:30

Ferrari: ‘Ontwikkeling dit seizoen overtreft onze verwachtingen’
Motorsport Images

De ontwikkeling van Ferrari dit seizoen heeft de verwachtingen van het team overtroffen, zegt teambaas Mattia Binotto. De Italiaan beweert dat de aerodynamische updates, waardoor de auto nu veel meer downforce heeft dan aan het begin van dit seizoen, een domino-effect heeft gehad.

Ferrari begon dit seizoen met een auto die gericht was op het genereren van zo min mogelijk luchtweerstand, om zo de topsnelheid te verbeteren. De Italiaanse renstal was echter gedwongen om te zoeken naar meer aerodynamische grip omdat Mercedes in de eerste seizoenshelft acht races won, terwijl de teller bij Ferrari op nul bleef steken. Sinds de zomerstop heeft Ferrari drie zeges geboekt en pakte het team ook zesmaal de poleposition.

Lees ook: Ferrari niet gediend van opmerking Verstappen: ‘Hij weet niet waar hij het over heeft’

”De gevoeligheid van downforce op deze banden ligt erg hoog, dus zelfs als je iets verbetert krijg je meer dan je verwacht had”, zegt Binotto tegen Motorsport.com. ”Het is ook te danken aan het zelfvertrouwen. Als de coureurs meer grip beginnen te krijgen verbeteren ze hun eigen prestaties. In Singapore hebben we een aerodynamica-pakket meegenomen. Het was niet de enige update, maar het was een belangrijk pakket. De tijdwinst die we hebben geboekt in de daaropvolgende races heeft onze verwachtingen overtroffen”, aldus Binotto.

Volgens de Ferrari-teambaas zijn de aerodynamische prestaties ten opzichte van de concurrenten door die updates veranderd. ”We hebben de auto verbeterd zodat we sneller zijn in de bochten. We hebben het gat naar de beste concurrenten in de bochten verkleind, dus we zitten nu al meer in de buurt. Het voordeel op de rechte stukken hebben we nog steeds, dus het pakket in zijn algemeen is verbeterd. In de kwalificatie zijn we vaak sneller en in de race zijn we ook competitief”, aldus Binotto.

Lees ook: Door de lens van Peter: Gluren bij de buren met Inspector Vettel

Foto: Motorsport Images

 

Lees meer over

Binotto Ferrari