Ferrari heeft verontwaardigd gereageerd op de opmerking van Max Verstappen dat de Italiaanse renstal ‘is gestopt met valsspelen’. Charles Leclerc noemt de uitspraak van de Nederlander ‘een grote grap’ omdat hij ‘helemaal niets van ons’ weet. Teambaas Mattia Binotto noemt de opmerking ’teleurstellend’ en ‘slecht voor de sport’.

Ferrari was in de Grand Prix van Amerika aanzienlijk langzamer dan voorgaande races, waar ze drie overwinningen pakten in zes races. Sebastian Vettel viel snel terug na de start en moest al na acht ronden zijn auto naast de baan zetten terwijl Charles Leclerc veel tijd verloor op zowel Mercedes als Max Verstappen. De Nederlander sprak na afloop van de race bij Ziggo Sport over de tegenvallende prestaties van Ferrari in Amerika. ”Dat is wat er gebeurt als je stopt met valsspelen”, zei de Nederlander. ”Ze hebben er goed naar gekeken en nu moeten we een oogje in het zeil blijven houden.”

Ferrari is niet gediend van de beschuldigingen van Verstappen. ”Eerlijk gezegd vind ik het een grote grap”, zegt Charles Leclerc. ”Hij weet niet waar hij het over heeft. Hij zit niet in het team. Wij weten precies wat we doen. Ik weet niet waarom hij hierover praat. Hij weet helemaal niets van ons”, aldus de Monegask.

Lees ook: Leclerc heeft geen antwoorden voor Ferrari’s gebrek aan snelheid: ‘Dit is één groot vraagteken’

Foto: Motorsport Images

Technische richtlijn
Teambaas Mattia Binotto noemt de beschuldigingen ’teleurstellend’. Hij zegt dat het team niets heeft veranderd aan de motor in Amerika. ”Ik heb deze week dingen gelezen en gehoord over een technische richtlijn en de gevolgen daarvan voor onze auto’s”, zegt Binotto. ”Ik heb na afloop van de race opmerkingen gehoord die mij teleurstellen. Ik geloof dat we zaterdag erg dichtbij een poleposition waren, net als in de vorige race. Sebastian had de pole kunnen pakken, maar hij was iets te voorzichtig in één bocht. Charles had een probleem in de derde vrije training en daarna kreeg hij een minder goede motor. Als hij dat probleem niet had gehad kon hij ook voor de pole gaan. Ik zie het probleem niet”, aldus Binotto.

”Als ik kijk naar de race dan was topsnelheid niet het probleem, eerder het gebrek aan grip in de eerste stint. Dit soort opmerkingen zijn totaal verkeerd in deze sport. Het is niet goed voor de sport en iedereen zou wat voorzichtiger moeten zijn”, sluit de Ferrari-teambaas af.

Red Bull had in aanloop naar de Amerikaanse Grand Prix volgens Auto, Motor und Sport een aanvraag ingediend bij de FIA voor een systeem voor de brandstoftoevoer. De brandstoftoevoer wordt in intervallen gemeten en het systeem dat Red Bull voorstelde zou ervoor zorgen dat de brandstoftoevoer zou voldoen aan de reglementen op die meetpunten, terwijl er tussendoor juist meer brandstof toegevoerd zou kunnen worden dan toegestaan. In een technische richtlijn liet de FIA weten dat dit systeem niet legaal zou zijn. Dit was te midden van toenemende twijfel bij rivaliserende teams over de legaliteit van de Ferrari-krachtbron.

Lees ook: Hamilton: ‘Ferrari heeft snelheid verloren in Austin’

Foto: Motorsport Images