Ferrari-president Luca di Montzemolo heeft aangegeven dat de ‘wilde geruchten’ over de toekomst van Ferrari-coureurs Fernando Alonso en Kimi Räikkönen ook echt niet meer zijn dan dat.

“Zoals elke zomer het geval is, doen er ook nu weer de wildste geruchten de ronde over vermeende problemen tussen het team en de coureurs, waaronder over het contract van Fernando of het salaris dat hij en Kimi verdienen, maar deze berichten zijn nergens op gebaseerd”, zo citeert Ferrari.com Di Montezemolo, die onder meer verwijst naar de geruchten over een mogelijk vertrek van Alonso.

Behalve dat het ‘wilde’ gerucht rondzingt dat Alonso zijn heil wel eens elders kan gaan zoeken, doen er ook berichten de ronde waarin wordt gesteld dat Ferrari, zolang Alonso althans blijft, wel eens van de matig presterende Räikkönen af zou willen, maar daar klopt volgens de Ferrari-president ook niets van: “We hebben twee grote kampioenen in dienst en dat stemt ons zeer gelukkig”, benadrukt hij.

“Fernando en Kimi werken bovendien nauw samen met de rest van ons team om Ferrari weer competitief te maken in de Formule 1, zeker nadat we recentelijk ingrijpende stappen hebben ondernomen om onze organisatie en aanpak te verbeteren.”

“We hebben op deze vlakken bovendien al aanzienlijke vooruitgang geboekt, ook al is dat van buitenaf niet altijd zichtbaar. We doen er echter alles aan om in een zo kort mogelijk tijdsbestek aan de op terug te keren”, bezweert de Italiaan.

Terugkomend op de coureurs, hoort daar volgens Di Montezemolo ook bij dat ze in de zomer niet alleen hard werken, maar ook uitrusten. “Er wacht ons nog een lange tweede seizoenshelft, waarin we verwachten dat Fernando en Kimi op hun best zijn, dus ze moeten ook genoeg relaxen om ervoor te zorgen dat ze straks weer in topvorm aan de start staan.”