Ferrari-protegé Charles Leclerc gaat testen voor het team van Haas. De achttienjarige Monegask trapt zijn testprogramma af met VT1 bij de Grand Prix van Engeland.

Haas, dat een technische samenwerking heeft met Ferrari, geeft de achttienjarige Leclerc zo over een week of twee zijn eerste Formule 1-kilometers.

Leclerc zal na zijn Formule 1-testdebuut in Silverstone nog minstens vier keer achter het stuur van de Haas VF-16 kruipen: tijdens de eerste vrije trainingen in Hongarije, Duitsland, Maleisië en Abu Dhabi.

“Dit is een geweldige kans voor me en ik kan het Haas F1-team niet genoeg bedanken”, vertelt Leclerc, die in maart van dit jaar in Ferrari’s talentenprogramma werd opgenomen.

“Ik zie het als een eer dat Ferrari en Haas zoveel vertrouwen in me hebben. Dat ik de kans krijg te testen, is een belangrijke stap richting mijn doel om Formule 1-coureur te worden”, vertelt de coureur uit Monaco, die vorig jaar vierde werd in het Europees Kampioenschap Formule 3 en momenteel aan kop gaat in het GP3-kampioenschap.

Bij Haas zal Leclerc in alle vijf de trainingen die hij rijdt in de auto van Esteban Gutiérrez aan de slag gaan. De Mexicaan, vorig jaar testcoureur van Ferrari, moet dus vijf keer plaatsmaken voor Leclerc.

Leclerc is Gutiérrez daar dankbaar voor, net als teambaas Günther Steiner dat is: “We waarderen het zeer dat Esteban zijn auto uit wil lenen en als een mentor voor Charles wil fungeren.”

Foto © Haas F1 Team.