Ferrari heeft aangekondigd dat het haar beschermeling Raffaele Marciello als test- en reserverijder heeft ondergebracht bij Sauber, de Zwitserse renstal die met Ferrari-motoren rijdt.

Marciello maakt deel uit van de Ferrari Driver Academy, het opleidingsprogramma van de Scuderia. Afgelopen jaar kwam de in Zwitserland geboren Italiaan uit in de GP2, hetgeen hij ook in 2015 weer zal doen, maar daarnaast gaat hij dus ook als test- en reserverijder aan de slag bij Ferrari-klant Sauber.

“Ik ben er enorm gelukkig mee dat ik deel zal uitmaken van het team van Sauber”, vertelt Marciello zelf. “Sauber is immers een team dat erom bekend staat jonge coureurs een goede opleiding te bieden, dus ik denk dat dit met oog op mijn toekomst de best mogelijke stap voor mij is.”

Marciello is er verder blij mee dat hij een herkansing krijgt in de GP2, na een enigszins teleurstellende campagne in 2014 met een achtste plek in de eindstand als resultaat. “Het zal een druk jaar voor me worden, met verplichtingen in de GP2 en Formule 1, maar ik ben Ferrari zeer dankbaar dat ze me deze kansen geven en ga mijn uiterste best doen om goed te presteren.”

Namens Sauber laat teambaas Monisha Kaltenborn weten Marciello, die in 2013 Europees Kampioen Formule 3 werd, graag te verwelkomen: “Hij heeft zijn talent bewezen in de opstapklassen, waarbij vooral zijn Formule 3-titel indrukwekkend was. Raffaele zal bij ons de kans krijgen om aan de Formule 1 gewend te raken, door onder meer enkele vrijdagtrainingen af te werken. We staan hem graag op deze manier bij op zijn weg naar de Formule 1.”

De twintigjarige Marciello heeft overigens al een keertje aan de Formule 1 mogen ruiken: na afloop van het finaleweekend van seizoen 2014 kwam hij tijdens de afsluitende test in Abu Dhabi in actie voor Ferrari.