Kimi Räikkönen maakte een slechte beurt in Oostenrijk, maar Ferrari gaat niet over één nacht ijs terwijl het beslist of het in 2016 met de wereldkampioen van 2007 verder wil.

Dat vertelt teambaas Maurizio Arrivabene aan Motorsport.com. Na een slechte kwalificatie, door een gebrek aan communicatie vanuit het team naar Räikkönen toe, zat de Grand Prix op de Red Bull Ring er al snel op voor de Fin. Vlak na de start, nog in de openingsronde, verloor hij de controle over zijn Ferrari bij het uitkomen van bocht twee en vloog hij van de baan, waarbij hij Fernando Alonso meenam en de twee flink crashten.

Voor Räikkönen was het daarmee de tweede teleurstellende race op rij, nadat hij in Canada de derde plek verspeelde door een spin die werd veroorzaakt door een probleem met de motorafstelling na het verlaten van de pits.

Volgens Arrivabene is de Scuderia’s beslissing om al dan niet gebruik te maken van de optie die het op Räikkönen heeft om hem voor 2016 aan het team te verbinden echter niet afhankelijk van één of twee races: “Het is nog te vroeg om nu al een keuze te maken en we kijken sowieso naar het totaalplaatje. Daarbij gaat het natuurlijk om wat Kimi presteert, maar ook om zaken als hoe de samenwerking met het team is en hoe hij zich voelt.”

Arrivabene vertelt dat Ferrari wel een interne deadline in gedachten heeft voor wanneer het eruit wil zijn. “Maar ik ga de pers niet vertellen wanneer dat is. Daarnaast is het ook nog te vroeg om aan Kimi zelf te vertellen wat we willen, want ik wil dat hij geconcentreerd blijft en het maximale blijft geven.”

De uiteindelijke beslissing zal overigens niet door Arrivabene zelf worden gemaakt, maar door Ferrari-president Sergio Marchionne, zo vertelt de teambaas van de Scuderia. “Ik kan uiteraard mijn mening geven en we zullen er vast over spreken, maar uiteindelijk moet de president bepalen wat er gebeurt. Zo gaat het in de bedrijfswereld.”