Hoewel het Felipe Massa de laatste tijd niet meezit, kan hij nog altijd rekenen op de volledige steun van zijn team Ferrari. Dat zegt teambaas Stefano Domenicali.

Massa spinde in Duitsland aan het begin van de vierde ronde van de baan. Sinds zijn podiumplaats in Spanje heeft de Braziliaan weinig geluk meer gehad. In Monaco crashte hij tot tweemaal toe, in Canada werd hij op een ronde gezet en in Engeland was hij een van de slachtoffers van de ontploffende Pirelli-banden. Daar knokte hij zich nog wel terug tot een puntenfinish.

Domenicali zegt nog het volste vertrouwen te hebben in Massa. “Dit is een belangrijkse fase voor hem en ik weet dat hij het moeilijk heeft”, erkent Domenicali. “Het raakt hem nog het meest. Maar hij kan voor honderd procent rekenen op het team. We kunnen niet meer doen dan achter hem blijven staan en samenwerken. We hebben hem immers hard nodig in de strijd om de constructeurstitel.”

De achterstand van Ferrari op Red Bull is opgelopen tot zeventig punten. Het team is in een fel gevecht verwikkeld met Mercedes, dat tot op heden drie punten meer scoorde, en ook Lotus maakt nog aanspraak op de tweede plaats in het WK. Massa scoorde 66 punten minder dan zijn teamgenoot Fernando Alonso en staat er honderd achter op Sebastian Vettel. Waar hij vorig jaar goed eindigde na een matig begin, zakt hij dit jaar na een goede start juist terug. Toch is Massa optimistisch gestemd over zijn toekomst.

“Ik verwacht er volgend jaar gewoon weer bij te zijn”, zei Massa eerder deze maand. “Ik denk dat ik een goede kans heb om bij Ferrari te blijven. Ik moet me gewoon focussen op de races, want het zijn de resultaten die tellen voor mij.