*

Ferrari-team neemt nieuwste motorspecificatie in gebruik op Monza

Daan de Geus

Daan de Geus

4 september 2019 11:02

Ferrari-team neemt nieuwste motorspecificatie in gebruik op Monza
Motorsport Images

Het Ferrari fabrieksteam neemt bij haar thuisrace op Monza haar nieuwste specificatie motor in gebruik, nadat het deze nieuwe motor afgelopen weekend alleen door klantenteams Haas en Alfa Romeo liet gebruiken.

Bij Alfa Romeo’s Antonio Giovinazzi ging één van deze nieuwe motoren, de derde specificatie van het jaar, daarbij in de kwalificatie in rook op, al is dat voor Ferrari geen reden om de nieuwste specificatie niet achterin de bolides van het eigen fabrieksteam te hangen.

“We zijn van plan dit weekend onze derde motorspecificatie te introduceren”, bevestigt Ferrari-teambaas Mattia Binotto in zijn vooruitblik op het weekend op Monza, een baan ‘met lange rechte stukken en waar de gemiddelde snelheid hoog is’, zo legt hij ook gelijk uit waarom het belangrijk is de sterkst mogelijke motor te gebruiken.

Binotto erkende in Spa nog wel dat Giovinazzi’s motorplof reden tot zorg was, maar benadrukte dat Ferrari goed zou nakijken wat er mis was gegaan met de krachtbon achterin de Alfa Romeo.

Belangrijke thuisrace
Ferrari zal er hoe dan ook op gebrand zijn sterk voor de dag te komen in de ‘altijd belangrijke thuisrace’, zeker gezien dit jaar het negentigjarig jubileum van de renstal Scuderia Ferrari wordt gevierd.

“Er is echter geen betere manier om naar Monza te gaan dan als winnaars van de vorige race, op Spa”, stipt Binotto aan. “Dit is geweldig voor onze fans, die ons altijd zo steunen.”

De Ferrari-teambaas weet daarbij dat de Scuderia ook op Monza weer op veel support van de tifosi kan rekenen. “Een beter publiek vind je nergens”, stelt hij. “Het is altijd een geweldige motivatie voor ons om ‘thuis’ voor onze fans te racen en het goed te doen.”

Om net als op het Belgische Spa ook in de spreekwoordelijk eigen achtertuin Monza te kunnen winnen, is wederom een ‘perfect weekend’ nodig, weet Binotto. “Dat perfectie vereist is, hebben we in Spa wel gezien, dus het is ons doel dat te herhalen. Er is geen ruimte voor fouten.”