Felipe Massa mag mogelijk binnenkort achter het stuur van een Ferrari F2005 kruipen. De Scuderia zou de Braziliaan willen testen om zodoende te ondervinden of hij goed genoeg is om landgenoot Rubens Barrichello eventueel op te volgen. ’Rubinho’ zegt bij Ferrari te blijven, maar volgens de geruchtenmolen zou hij over kunnen stappen naar BAR.
De Sauber-coureur is geen onbekende voor Ferrari en werd enige tijd geleden zelfs nog gezien als de gedoodverfde kandidaat om Michael Schumacher op te volgen. De Duitser rijdt echter nog steeds, waarop men besloot Massa bij Sauber onder te brengen om hem alvast klaar te stomen. In zijn debuutjaar (2002) was Massa nog vrij wild en dat resulteerde in de nodige crashes en botsingen.

Daarom heeft hij een jaar als testcoureur van de Italianen geopereerd om wat te groeien als coureur. Dat hij van zijn fouten heeft geleerd bleek wel in 2004, toen hij terugkeerde bij Sauber en een solide seizoen kende. Dit jaar is hij vrijwel altijd sneller dan teamgenoot en oud-wereldkampioen Jacques Villeneuve. Mede door dat feit en zijn vierde plek in Canada zou hij opnieuw in Ferrari’s vizier zijn gekomen.

,,Ik hoop dat het team dan niet zegt dat Jacques Villeneuve zo langzaam is, maar dat ik gewoon zo snel ben", speculeert de Braziliaan tegenover Autosport alvast over een test. Ferrari-teambaas Jean Todt is ook goed te spreken over Massa’s vierde plek in Canada. ,,Hij is in Montréal veel sterkere concurrenten voorgebleven en reed een goede race. Ik lees echter alleen maar dat hij in de F1 zit omdat mijn zoon zijn belangen behartigt, zijn prestaties worden ondergewaardeerd."