Normaal gesproken is Ferrari op de zondag sterker dan op de zaterdag. Zoniet dit weekend in Frankrijk, dit keer was het bijkans andersom. Fernando Alonso bleek veel te sterk en de inhaalrace van Kimi Raikkonen zorgde ervoor dat Michael Schumacher eindigde waar hij begon. Als derde. ,,Misschien dat Michael de tweede plek had kunnen veroveren, we zaten immers enige tijd vast achter de langzamere Trulli. Daarna moesten we er maar het beste van maken", aldus de teleurgesteld Brawn. Wel is hij zo sportief om tevens de hand in eigen boezem de steken. ,,We waren niet snel genoeg vandaag, telkens als we wilden pushen waren er wat kleine problemen. Gelukkig hebben we niet al te veel punten verloren."

Van opgeven wil Ferrari dus nog niet weten. Michael Schumacher heeft al enkele keren aangegeven dat hij voor de titel blijft vechten zolang dat theoretisch mogelijk is. Dan zal er wel snel wat moeten veranderen, want de achterstand moet nog boven de dertig punten komen om een realistisch kans te behouden.

,,Achttien ronden zat ik vast achter Trulli, daardoor kon Montoya me passeren. Misschien dat ik anders voor Kimi had kunnen eindigen, omdat onze strategie dan beter had gewerkt", vertelt de Duitse coureur. ,,Hoewel bijna alle coureurs op een andere strategie bleken te zitten, kwamen we qua snelheid niet in de buurt van de leiders. Om Fisichella heb ik me geen moment druk gemaakt, ik had het onder controle."