Ferrari betreurt het vertrek van BMW uit de Formule 1, maar zegt tegelijkertijd dat het komen en gaan van teams nu eenmaal bij de sport hoort. De Italiaanse renstal benadrukt volledig aan de sport gecommitteerd te blijven.Woensdag maakte BMW bekend dat het na dit seizoen uit de Formule 1 stapt. Afgelopen seizoen kondigde Honda al aan zich terug te trekken uit de koningsklasse van de autosport.

Ferrari heeft via een woordvoerder laten weten dat het team het jammer vindt dat BMW de Formule 1 verlaat, maar dat de renstal dit in zijn 60-jarige geschiedenis al vaker heeft meegemaakt.

“Dit is nou eenmaal één van de karakteristieken van de sport, ook al vinden wij het jammer dat BMW weggaat”, zegt de woordvoerder. “In de afgelopen zestig jaar hebben we veel teams zien komen en gaan. Daar zaten ook belangrijke constructeurs bij.”

“Ferrari blijft zich voor honderd procent inzetten voor een nieuwe periode in de Formule 1, met stabiele regels en vergaande technologie. Verder gaan we ons richten op het milieu en het verbeteren van het spektakel voor de toeschouwers.”

Renault bevestigde overigens tegenover Formule1.nl dat het geen officiële verklaring zal geven over het vertrek van BMW. Wel werd donderdag bekend dat de Franse fabrikant bijna drie miljard euro verlies heeft geleden in het eerste halfjaar van 2009. Renault verwacht aan het einde van het jaar nog wel op te krabbelen.

LP