Ferrari’s technisch directeur Mattia Binotto adviseert Sebastian Vettel bij zijn huidige team te blijven aan het einde van het seizoen. Waarom? “Omdat er niets mooiers is aan in de Formule 1 rijden, dan rijden bij de Scuderia!”

Het contract van Vettel loopt aan het eind van dit seizoen af en de Duitser zegt zelf nog niet bezig te zijn met een nieuwe overeenkomst: “Ik heb met mijn team afgesproken nog niet te praten over mijn contract, want op dit moment moet ik me volledig concentreren op dit seizoen en de races.”

Maar Binotto laat duidelijk merken dat de viervoudig wereldkampioen mag blijven. “Vettel is niet zomaar een coureur, hij is een meervoudig wereldkampioen, ik denk wel dat hij bij ons blijft.” Het Duitse blad Sport Bild schrijft dat Ferrari-president Sergio Marchionne het contract van Vettel nog voor de Grand Prix van Italië, in september, wil verlengen.

Het omslagpunt lag volgens Binotto bij de overwinning van Vettel in de Grand Prix van Monaco. “Het was zestien jaar geleden dat Ferrari daar de overwinning pakte en het deed ons beseffen dat we een goede auto hebben ontwikkeld waarmee we kunnen strijden voor de titel.”

Voormalig Ferrari-coureur Jean Alesi geeft Binotto groot gelijk. “Ik weet wat voor emotie het teweeg brengt als je bij Ferrari wint.” Na Vettels overwinning in Bahrein zei de Fransman al dat hij op de juiste plek zit. “Het voordeel van het team van Ferrari is duidelijk: zij zijn het gretigst.” Het verlangen naar de wereldtitel is wederzijds, het is alweer vier jaar geleden dat de Duitser zijn vierde titel pakte.