Een afgebroken mechanisch onderdeel heeft Fernando Alonso parten gespeeld in de Grand Prix van Bahrein. De verstelbare achtervleugel van de Spanjaard bleef open staan, waardoor hij maar liefst twee keer naar binnen moest om de achtervleugel dicht te laten klappen door de pitcrew.

Het is volgens Ferrari de eerste keer dat DRS hapert. Dat terwijl het systeem inmiddels alweer drie jaar wordt gebruikt. De Italiaanse renstal haalde Alonso direct naar binnen. De pitcrew klapte de achtervleugel dicht, maar bij de eerstvolgende inhaalactie was het opnieuw raak voor de Spanjaard. Na de tweede pitstop besloot Alonso het systeem niet meer te gebruiken.

“Het is vervelend om zo lang bezig te zijn met een slechte race”, vertelt Stefano Domenicali, teambaas van Ferrari. “Zonder dit probleem had Alonso mee kunnen doen voor de winst. Daar ben ik van overtuigd. Onze auto is goed, maar klaarblijkelijk niet zo betrouwbaar. Het team gaat dubbel zo hard werken om alle problemen op te lossen.”

Domenicali vervolgt: “Het is niet gelukt om het aantal punten mee naar huis te nemen dat we gezien de snelheid van de auto hadden moeten hebben. Het gat met WK-leider Vettel is daarom nu ontzettend groot. Maar niets is zo veranderlijk als de Formule 1. Wij geloven in ons vermogen om mee te strijden om de titel.”