Ferrari heeft een verzoek bij de FIA ingediend om Sebastian Vettels straf uit Mexico opnieuw te onderzoeken. Dit wegens ‘nieuw bewijs dat aan het licht is gekomen’.

Wat dit nieuwe bewijs is, laat Ferrari niet weten, maar de Scuderia laat in een verklaring wel weten dat het vindt dat artikel 27.5 – de zogenaamde anti-Verstappen regel die meermaals van lijn veranderen onder het verdedigen in moet perken – mogelijk niet juist is toegepast.

Op basis van deze regel kreeg Vettel na de Grand Prix van Mexico een tijdstraf van tien tellen. Daardoor verloor hij de derde plek, die hij had gekregen na een eerdere tijdstraf voor Max Verstappen wegens afsnijden. Deze ging zo naar Red Bulls Daniel Ricciardo, met Verstappen vierde en Vettel vijfde.

Ferrari benadrukt in haar verklaring dat het weet dat dit onderzoek geen effect zal hebben op het kampioenschap. “Maar omdat het toepassen van deze regel in Mexico een belangrijk precedent zet voor de toekomst, willen we graag dat de beslissing opnieuw wordt overwogen”, aldus Ferrari.