Ferrari is vastbesloten haar nieuwe bolide, de F138, gelijk vanaf de eerste race van 2013 agressief door te ontwikkelen.

Dat verklaart technisch directeur Pat Fry althans in gesprek met Autosport: “We hebben een aantal nieuwe artikelen klaarliggen voor Australië, nog wat meer voor Maleisië en vervolgens zit er een echt grote update in de pijplijn voor China.”

“Het zal lastig worden om nieuwe dingen uit te proberen op circuits waar we verder niet vaak op rijden, dus we moeten afwachten hoe dat zal gaan, maar we hebben in ieder geval een aardig ontwikkelingsprogramma in werking gesteld.”

“Op het moment valt er verder nog weinig zinnigs te zeggen over hoe we er straks in Melbourne voor zullen staan, maar het is hoe dan ook essentieel dat we de auto in een gestaag tempo blijven doorontwikkelen”, weet Fry.

“Vorig jaar hebben we de auto, toen we eenmaal doorhadden wat er mis mee was, namelijk nog behoorlijk snel kunnen doorontwikkelen, ondanks dat het natuurlijk onmogelijk blijft om je bolide in één klap sneller te maken. Voor dit seizoen is het dan ook ons doel eenzelfde mate van vooruitgang erin te houden en het hele jaar door met verbeteringen te komen die ons in de strijd zullen houden.”