*

Ferrari wil kalender 2014 veranderd zien

Linda van der Heide

Linda van der Heide

5 jaar geleden

Ferrari wil kalender 2014 veranderd zien
Racepictures

Massimo Rivola, sportief directeur van Ferrari, is van mening dat de kalender van 2014 volgens het huidige voorstel voor problemen zal zorgen bij de teams. Hij verwacht dan ook dat er twee races geschrapt zullen worden.

Bernie Ecclestone heeft een kalender van maar liefst 22 races voorgesteld. Het zorgt voor veel ophef. Massimo Rivola verwacht met name problemen met de races in Monaco, New Jersey en Canada. Omdat die races in een tijdsbestek van twee weken verreden moeten worden, moet je rekenen op een logistieke nachtmerrie.

“Om eerlijk te zijn hoop ik dat de kalender terug gebracht wordt naar twintig races”, zegt Rivola. “Qua logistiek is dit in ieder geval de best denkbare kalender. Zelfs dat de eerste race in Australië nu op zich staat is niet ideaal. Er zullen vast goede commerciële redenen achter zitten die we niet kennen. We moeten dus maar even afwachten.”

Over de reeks Monaco-New Jersey-Canada zei hij: “Zelfs voor een topteam is het bijna onhaalbaar. Maar zoals gezegd, we kunnen beter wachten tot de kalender officieel is en dan met oplossingen komen.”

Lees meer over

2014. Ferrari Kalender