Na de zege in Brazilië moet Ferrari op herhaling in Abu Dhabi, verklaart teambaas Maurizio Arrivabene. Zonder titel op zak, is dat de beste manier om goed de winter in te gaan.

Sebastian Vettel stuurde zijn Ferrari op Interlagos naar de overwinning, wat reden voor Arrrivabene is om dat als ‘een goede race’ te bestempelen: “Maar we kijken nu alweer vooruit naar Abu Dhabi”, citeert SpeedWeek hem.

Ferrari’s technisch directeur Mattia Binotto (links) met teambaas Arrivabene.

Abu Dhabi is ook waar de focus op ligt, in elk geval voor het raceteam, want 2018 is in gedachten ‘nog ver weg’, zegt Arrivabene. “Het blijft ook zaak om, zoals ik al zei nadat Vettel de titel verloor in Mexico, het niet te laten lopen.”

“We willen dit seizoen op een waardige manier en met fighting spirit afsluiten. We willen ervoor zorgen dat Ferrari er zo goed mogelijk op staat. Dat is in Brazilië gelukt en moeten we nu in Abu Dhabi herhalen.”

“We willen de komende race ook winnen, want we willen dit momentum en goede gevoel meenemen als we straks de winterpauze ingaan”, aldus Arrivabene, wiens team als tweede is geëindigd bij de constructeurs.