Het is warm in Spa, en daardoor hadden veel coureurs vrijdag moeite hun banden met het bandenmanagement. Zo ook Ferrari-rijders Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen.

Vettel vond de eerste dag van het raceweekend ‘listig’. “Iedereen had last van slijtage en iedereen gleed over het circuit”, zegt de viervoudig wereldkampioen. “Het maakte ook niet uit welke band we gebruikten. We zullen ermee om moeten leren gaan, want de temperaturen blijven het hele weekend zo.”

’s Morgens eindigde Vettel als vijfde, ’s middags als vierde. Op de snelste dagtijd moet hij zeven tienden toegeven. “Ik had ook moeite met de balans van de auto”, zegt Vettel. “We moeten de wagen verbeteren, want die rijdt nog niet zoals de bedoeling is. Maar we komen er wel.”

Van de baan
Bij Kimi Räikkönen ging het in de eerste training crescendo, toen hij maar zeven honderdsten langzamer was dan Lewis Hamilton. Tijdens de tweede training kwam de klad erin. “We zetten de supersofts erop en toen vloog ik elke keer van de baan”, zegt Räikkönen. “Voor de lange run veranderden we de setup, maar het bleef moeilijk gaan.”

De zevende plaats was dit keer Räikkönens deel. Opnieuw vlak achter een Mercedes, die van Nico Rosberg dit keer. “Ik weet zeker dat we morgen de goede afstelling zullen vinden. Het wordt lastig met de banden, maar dat is voor iedereen hetzelfde. We moeten er het beste van maken.”