Volgens teambaas Stefano Domenicali zal de 2013-auto van Ferrari beter zijn dan degene van afgelopen seizoen. Ondanks goede resultaten afgelopen seizoen, was de Ferrari niet snel genoeg, vindt Domenicali.

In de terugblik van BBC F1 zegt de Italiaan te weten hoe de auto te verbeteren en verder te ontwikkelen, maar dat hij dat uiteraard niet met de buitenwereld wil delen. “Maar in de fabriek weten we wat we aan het doen zijn en voor volgend seizoen zullen we vanaf de start beter voor de dag komen”, aldus Domenicali.

Volgens Ferrari-baas Luca di Montezemolo is een verbetering aan de auto’s een must. “We hadden een wagen die duidelijk langzamer was dan de concurrenten. Voor komend seizoen moeten we zorgen dat we meteen een auto hebben die kan winnen”, aldus Montezemolo.

Domenicali weet dat de goede prestaties van afgelopen seizoen grotendeels het werk zijn van zijn eerste coureur. “Fernando wist met een mindere auto  het maximale eruit te halen. We verbeterden naarmate het jaar vorderde, maar het was duidelijk dat er teams waren met een betere wagen”, aldus Domenicali.

De teleurstelling van het mislopen van de titel zal Alonso snel wegspoelen volgens de Ferrari-teambaas. Domenicali: “Als een echte kampioen zal hij er na de winterbreak weer alles doen om zijn eerste titel met Ferrari binnen te halen. De teleurstelling van het mislopen van de titel dit jaar zal hij snel vergeten zijn.”