Ferrari gaat tot het gaatje om Fernando Alonso een kans te geven het op te nemen tegen Sebastian Vettel. Jules Bianchi voerde volgens Marca onlangs meerdere aerodynamische tests uit met de F2012.

Daarbij testte de Fransman volgens de Spaanse sportkrant een nieuwe achtervleugel en een nieuwe diffusor. Het gaat dus om forse veranderingen aan de F2012. Volgens andere Spaanse kranten zaten er zelfs nog meer nieuwe onderdelen op de auto.

Alonso heeft twee races de tijd om een gat van tien punten op Sebastian Vettel goed te maken. Als hij beide Grands Prix wint is hij sowieso wereldkampioen, maar als hij uitvalt in Austin en Vettel wordt derde is laatstgenoemde wereldkampioen.

Marc Gené, ook nog altijd testcoureur voor Ferrari, meent dat Alonso niet het beste materiaal nodig heeft. “Hij heeft niet de beste auto nodig. Het enige dat hij nodig heeft is een wagen waarmee hij kan vechten tegen de beste auto. Hij klaart de klus dan wel”, laat hij optekenen door El Confidencial. “Het team werkt voluit om hem een zo goed mogelijke wagen te geven.”

“Er is kans op regen in Amerika en Brazilië. Als het daadwerkelijk regent heeft Ferrari een auto die enorm betrouwbaar is, dat is inmiddels wel een feit”, besluit Gené.