De FIA heeft zojuist in een brief die op haar website is gepubliceerd laten weten dat er geen extra chicane aangelegd zal worden voor bocht 13. In die bocht hebben de Michelin-coureurs veel problemen met hun banden, wat onder meer resulteerde in een crash van Ralf Schumacher. Michelin eiste daarop dat er een extra chicane gebouwd zou worden en dreigt haar teams anders te adviseren de race te boycotten. Om deze ambities kracht bij te zetten schreven de zeven teams en de bandenfabrikant een brief naar de FIA. De overkoepelende autosportorganisatie heeft hier met verrassing kennis van genomen en wijst Michelin in haar antwoord op haar eigen tekortkomingen.

,,Zoals u ongetwijfeld zelf weet, mag elk team twee verschillende bandentypes meenemen zodat er in geval van nood een back-up aanwezig is. Het is voor ons niet te begrijpen dat dit nu niet het geval is, zeker gezien de jarenlange ervaring op het circuit", valt er in het statement van de FIA te lezen.

,,Wij twijfelen er niet aan dat u uw teams zult informeren wat de maximaal aanvaardbare snelheid is in bocht 13. De FIA zal de teams opdragen om Michelins instructies op te volgen, bovendien zullen wij hen op het hart drukken de andere deelnemers niet in de weg te zitten. Bepaalde teams hebben gevraagd of het mogelijk is in de race gebruik te maken van banden die in de kwalificatie niet zijn gebruikt. Er is hen verteld dat dit tegen de regels is en dat dit zal worden voorgelegd aan de stewards. In dit geval denken wij niet dat uitsluiting de juiste straf is, wel zal er een dusdanige straf opgelegd worden dat renstallen dit in de toekomst niet nog eens zullen doen."

,,Een andere mogelijkheid is het meermaals wisselen van de desbetreffende band. Wij hebben begrepen dat de banden het ongeveer tien ronden op racesnelheid volhouden. Als de stewards er door de teams van overtuigd kunnen worden dat deze wissel om veiligheidsredenen is en dat ze er geen voordeel van hebben zal er geen enkele straf opgelegd worden. Kan aan één van deze twee voorwaarden niet worden voldaan, dan wordt de zaak wederom voorgelegd aan de stewards."

,,Tot slot is er de suggestie gedaan om een extra chicane aan te leggen in bocht 13. Ik ben er zeker van dat u zult begrijpen dat we hier geen toestemming voor kunnen geven. We kunnen moeilijk de baan aan gaan passen als enkele teams hier problemen mee hebben, zeker als het door hun eigen fouten komt. Dit zou oneerlijk zijn tegenover de teams die geen bandenproblemen hebben."

De brief is ondertekend door FIA Formula One Race Director Charlie Whiting. Een reactie van de teams laat nog even op zich wachten.