De eerder afgezegde gespreksronde van Formule 1-coureurs en de FIA gaat maandag 1 augustus alsnog door. Twaalf van de twintig Grand Prix-coureurs hebben inmiddels toegezegd te zullen komen. Het McLaren-duo Kimi Raikkonen en Juan Pablo Montoya overigens niet.


Aanvankelijk zouden de coureurs en de FIA al tijdens de Grand Prix van Engeland in Silverstone met elkaar om de tafel, maar FIA-voorzitter Max Mosley zei de bijeenkomst af omdat hij zich ergerde aan uitlatingen van GPDA-voorzitter David Coulthard in diverse media.

De bijeenkomst – in het Franse Cannes – staat in het teken van de onvrede van de coureurs over hun (geringe) inbreng in de besluitvorming rond de nieuwe Formule 1-reglementen per 2008. Vooral de veiligheid staat hoog op de agenda. Als voorwaarde voor het doorgaan van de bijeenkomst bepaalde de internationale autosportfederatie dat minstens twaalf coureurs hun aanwezigheid zouden toezeggen. Dat aantal is dus gehaald. Het McLaren-duo Kimi Raikkonen en Juan Pablo Montoya heeft in ieder geval te kennen gegeven niet op te zullen draven.

,,Hoewel de FIA dit een teleurstellende opkomst vindt, zijn we toch van mening dat het door moet gaan’’, aldus een woordvoerder van de FIA in Parijs. ,,Coureurs die hun mening willen geven over de veiligheid in de Formule 1 hebben de gelegenheid dat te doen.’’