Jenson Button moet alsnog vrezen voor het behoud van de derde plaats in de Grand Prix van San Marino. De FIA heeft hoger beroep aangetekend tegen de beslissing van de FIA-officials de BAR van Button reglementair te verklaren. De zaak dient nu 4 mei in Parijs.

Jenson Button heeft zijn derde plaats uit de Grand Prix van San Marinovooralsnog behouden,ofschoon na de technische keuring bleek dat zijn auto minder dan de toegestane 600 kilo woog. Pas om tien over tien ’s avonds – zes uur na de race – kwamen de verantwoordelijke technici tot de voor BAR gunstige slotsom en bepaalde de FIA de einduitslag. Maar het muisje heeft nu dus een staartje gekregen.

Na weging na afloop van de Grand Prix van San Marino bleek dat de wagen van Button onderhet minum van 600 kilo (inclusief rijder) zat.Maar BAR ontkende opzet in het spel en overlegde documenten die dat zou moeten bewijzen. Ofschoon er niet veel logica zat in zulk ’n verweer, verklaarde de raceleiding na uren van debat de BAR legaal. De internationale autosportfederatie is daar nu dus tegen in beroep gegaan, waardoor BAR en Button nu tot 4 mei in onzekerheid blijven.

BAR-directeur Nick Fry is verbaadover het hoger beroep van de FIA: ,,BAR zal dezelfde overtuigende data overhandigen aan de FIA, als die we aan de stwards hebben overlegd. We zijn er volledig van overtuigd dat we opnieuw kunnen aantonen dat de wagen tijdens de race voldeed aan de technische reglementen van de FIA.’’