*

FIA keurt Pirelli-test Bahrein goed

Redactie

Redactie

5 jaar geleden

FIA keurt Pirelli-test Bahrein goed
Racepictures

De FIA heeft de bandentest die Pirelli deze maand op Bahrein wil houden goedgekeurd. De autosportbond had eerder besloten dat het verboden is om te testen tot het nieuwe jaar, maar heft dat nu dus op.

De test vindt precies over een week plaats, van 17 december tot en met 19 december. Pirelli heeft daarvoor alle constructeurs uitgenodigd, maar er zullen maar zes van de elf teams daadwerkelijk naar Bahrein afreizen. Naast de topdrie van vorig jaar, Red Bull, Mercedes en Ferrari doen ook McLaren, Force India en Toro Rosso mee aan de test. Lotus, dat de test afzegde om financiële redenen, Sauber, Williams, Marussia en Caterham laten het circuit van Sakhir links liggen.

Pirelli heeft op het testweekend aangedrongen omdat de Italiaanse bandenfabrikant zijn nieuwe banden nog vóór de wintertest wil uitproberen. In plaats van met de verouderde auto’s uit 2011 of met zijn eigen testbolide uit 2010 te testen, waar de Italianen tot nu vooral mee werkten, wil de bandenleverancier met de auto’s uit 2013 aan de slag. Dit moet een mogelijk bandenfiasco, zoals afgelopen jaar in Silverstone gebeurde, beter kunnen voorkomen.

Lees meer over

Bahrein Fia Pirelli