Gisteren werd al bekend dat de zeven renstallen, die weigerden deel te nemen aan de Grand Prix van Amerika, op 29 juni tekst en uitleg moeten geven aan de World Motor Sport Council van de FIA. Vandaag werden de aanklachten openbaar gemaakt. 
Renault, McLaren, Williams, Sauber, Toyota, Red Bull en BAR worden aangeklaagd voor het volgende:

– Het niet voorhanden hebben van de juiste banden om te kunnen racen.

– Het weigeren om te racen.

– Het weigeren om met een gereduceerde snelheid door bocht dertien te rijden terwijl dat veilig was verklaard.

– Het imago van de sport in diskrediet brengen door gezamenlijk, na de opwarmronde, de pits in te rijden.

– Het onthouden van informatie aan de stewards, betreffende de plannen om niet te racen. Dat is in strijd met artikel 131 van het sportief reglement. De inhoud van artikel 131 luidt als volgt: De startgrid wordt vier uur voor de start van de race gepubliceerd. Elke coureur wiens auto niet in staat is deel te nemen – om wat voor reden dan ook – moet de stewards zo vroeg mogelijk informeren. In ieder geval niet later dan drie kwartier voor de start van de race. Als één of meerdere auto’s van deelname afzien, schuift de rest van de grid door. De uiteindelijke startgrid wordt drie kwartier voor de start van de race bekend gemaakt.

Naar verwachting krijgen de teams binnen 24 uur een dossier met alle aanklachten thuis gestuurd. En worden verzocht hun argumenten tegen de aanklachten schriftelijk aan te voeren voor de bijeenkomst op 29 juni plaats vindt.