De FIA heeft vanmiddag de officiële kalender voor het nieuwe Formule 1-seizoen bekend gemaakt. Zoals verwacht staan daar niet de Grands Prix van India, Mexico en New Jersey op. Het enige verschil met de voorlopige versie is dat de laatste drie races een weekje naar achteren zijn geplaatst.

Ten opzichte van de kalender van 2013 zijn er aardig wat veranderingen. Zo schitteren de Grands Prix van India en Zuid-Korea door afwezigheid. Waar de Indiase race een jaartje overslaat, lijkt een Koreaans Grand Prix-weekend, door grote financiële verliezen en desinteresse bij het publiek, voorlopig uitgesloten. Daarvoor in de plaats verschijnt de Oostenrijkse A1-Ring, inmiddels omgedoopt tot Red Bull Ring, weer terug op de kalender. Ook voor een eerste Grote Prijs in Rusland is plaats ingeruimd.

Verder is de Grand Prix van Abu Dhabi achter de raceweekeinden in de Verenigde Staten (Austin) en Brazilië geschoven, waardoor dat de negentiende en laatste race van het nieuwe seizoen wordt. Pogingen om nog twee extra Grands Prix toe te voegen in de vorm van Mexico en een tweede race in Amerika door de straten van New Jersey mislukten. Hierdoor ziet de definitieve kalender er nu als volgt uit:

 

16 maart Australië
30 maart Maleisië
6 april Bahrein
20 april China
11 mei Spanje
25 mei Monaco
8 juni Canada
22 juni Oostenrijk
6 juli Engeland
20 juli Duitsland (Hockenheim)
27 juli Hongarije
24 augustus België
7 september Italië
21 september Singapore
5 oktober Japan
12 oktober Rusland
2 november Verenigde Staten (Austin)
9 november Brazilië
23 november Abu Dhabi