De FIA heeft haar ingrijpende plannen voor de toekomst van de Formule 1 kenbaar gemaakt. De details van de regels die in 2008 van kracht moeten worden zijn vrijgegeven. De regelveranderingen zijn het gevolg van intensief overleg tussen de autosportorganisatie en de teams eerder dit jaar.

Het is onder meer de bedoeling om de kosten van de sport terug te dringen door standaardonderdelen in te voeren. Bovendien zal traction control verboden worden en zouden de echte groefloze slicks weer terug moeten keren in de koningsklasse.

Hieronder een lijst van de voorstellen door de FIA:

* De introductie van standaard ECU’s om zodoende traction control te kunnen verbieden. Verder wil de FIA alle overige electronica goedkoper maken.

* Het invoeren van standaard versnellingsbakken, zodat de coureur mechanisch moet schakelen en ontkoppelen.

* Het downforceniveau 10 % terugdringen ten opzichte van het huidige niveau. Aan de andere kant mogen de auto’s wel breder gemaakt worden.

* De banden moeten vanaf 2008 geleverd worden door één fabrikant, om zodoende de veiligheid te verbeteren. Zoals eerder gememoreerd zal het om groefloze slicks gaan in dit geval.

* Het gebruik van standaardremmen.

* Het verbieden van telemetrie van de pits naar de auto.

* De bolides moeten door de coureurs zonder enige assistentie gestart kunnen worden.

* Het verbieden van reservewagens.

* Een testlimiet van 30.000 kilometer in een seizoen.

* Het moet voor teams mogelijk worden om chassis’ van andere renstallen te kopen.

Dat de FIA juist nu met deze voorstellen komt is niet echt een verrassing, dit staat namelijk in de regels van het Concorde Agreement. Hoewel sommige teams de intentie hebben om het allemaal rustig aan te doen, wil de FIA de regels eind september helemaal duidelijk hebben zodat ze ter goedkeuring aan de World Motor Sport Council voorgelegd kunnen worden.

De uiteindelijke regels voor 2008 zullen begin augustus definitief opgesteld worden, heel veel tijd om verder te discussiëren over deze voorstellen is er dus niet. De FIA heeft bovendien de teams die niet mee wensten te werken met het opstellen van deze regels opgeroepen om met de autosportbond om de tafel te komen zitten. Zodoende is er eind juli duidelijkheid en kunnen de laatste voorbereidingen beginnen op 1 augustus.

In een statement dat de FIA uitvaardigde valt bovendien te lezen dat reacties op deze voorstellen meer dan welkom zijn: ,,Commentaar, opbouwende kritiek of andere reacties, alles is welkom. Alle reacties die we in juli ontvangen zullen uitvoerig bekeken worden als de technische werkgroep van de FIA deze voorstellen definitief uit gaat werken. Dit zal worden gedaan in samenwerking met de teams die na 2008 nog deel uit willen maken van het Formule 1-wereldkampioenschap.