Onafhankelijke motorfabrikanten die vanaf 2017 een standaardmotor aan de Formule 1 willen leveren, kunnen zich nu inschrijven bij de FIA. Dat liet de internationale automobielorganisatie vandaag weten.

De inschrijving staat open tot 23 november. In het begeleidende document stelt de FIA geen eisen aan het specifieke motortype dat kandidaten moeten leveren. De kans is echter groot dat het om een 2,2 liter V6-twinturbomotor zal gaan, die een stuk minder moet kosten dan de huidige krachtbronnen.

De FIA benadrukt dat geïnteresseerde motorbouwers ‘op generlei wijze gelieerd mogen zijn aan een grote autofabrikant’. Die eis zet de deur open voor oude bekenden van de sport als Cosworth en Illmor. Dat laatste bedrijf gaf deze week te kennen dat het open staat voor de levering van standaardmotoren aan de Formule 1.

Na het sluiten van de inschrijving buigt de FIA zich over de kandidaten. Wanneer er een geschikte tussen zit, krijgt dat bedrijf in 2017, 2018 en 2019 het exclusieve recht om teams die dat willen van een alternatieve krachtbron te voorzien.