De FIA gaat proberen een manier uit te doktoren om ervoor te zorgen dat coureurs die op een ronde achterstand staan voortaan niet meer tussen de koplopers in rijden tijdens een safety car-periode.

Het stoort racedirecteur Charlie Whiting dat er bij een herstart na een safety car-periode soms sprake van is dat de koplopers en achterblijvers door elkaar heen rijden, aangezien hij liever ziet dat de heren coureur de race netjes in volgorde hervatten en gelijk de strijd met elkaar kunnen aanbinden.

Whiting laat aan Crash.net daarom ook weten dat hij en de zijnen aan het kijken zijn of dit veranderd kan worden: “Het is een punt dat op de agenda staat”, bevestigt hij.

“We hebben in het verleden ook al eens geprobeerd de achterblijvers er tussenuit te halen, maar de procedure om dat voor elkaar te krijgen was destijds vrij ingewikkeld. We denken nu echter dat het simpeler kan en hebben verschillende methodes hiervoor besproken, al hebben we nog geen oplossing gevonden.”

Whiting geeft verder nog aan dat hij de regels onder de loep wil nemen die gelden als er tijdens een race een rode vlag-situatie ontstaat.

In Monaco werd de race namelijk met nog zes ronden te gaan stilgelegd en was het in deze pauze toegestaan banden te wisselen en ander onderhoud aan de bolides te plegen, hetgeen het verdere verloop van de race danig beïnvloedde.