*

FIA-president Todt stevent op derde termijn af

Daan de Geus

Daan de Geus

23 november 2017 09:05

FIA-president Todt stevent op derde termijn af
Sutton Images

Jean Todt krijgt zo goed als zeker een derde termijn als FIA-president, nu zich geen andere kandidaten hebben gemeld voor verkiezingen voor het presidentschap.

Eventuele tegenstanders van Todt hadden zich uiterlijk 17 november moeten melden, maar dat is niet gebeurd, zodat Todt zonder uitdagers in principe automatisch herkozen wordt.

De FIA zal zijn volgende termijn als president van de internationale autosportfederatie op 8 december tijdens een algemene vergadering van de bond bevestigen.

Todts derde termijn, die tot en met 2021 loopt, wordt ook gelijk zijn laatste, want volgens de regels van de FIA mag een president maximaal drie termijnen dienen.

Todt staat sinds 2009 aan het hoofd van de FIA.

Todt staat al sinds eind oktober 2009 aan het hoofd van de FIA. Hij nam de rol destijds over van Max Mosley, nadat hij de FIA-presidentsverkiezingen won van rallykampioen Ari Vatanen.

In 2013 werd Todt vervolgens ook al zonder tegenstand herkozen, nadat zijn eerdere rivaal in de presidentsrace – David Ward – zich wegens een gebrek aan steun had teruggetrokken.

Op Todt is in Formule 1-kringen in zijn eerdere jaren in het ambt de nodige kritiek geweest, omdat hij zich niet genoeg met de sport bezig zou hebben gehouden.

De laatste jaren heeft Todt zich actiever opgesteld, vooral door eerst steun te geven aan de voormalige Formule 1-topman Bernie Ecclestone, en tegenwoordig aan Formule 1-eigenaar Liberty Media.

Lees meer over

Fia Todt