De FIA gaat de regels aanscherpen voor de manier waarop banden middels wielmoeren bevestigd en vastgehouden worden. Dit om de veiligheid in de pitstraat te verbeteren.

Tijdens de Grand Prix van Duitsland werd een cameraman van de FOM geraakt door een rondstuiterend wiel, dat direct na een pitstop was losgeraakt van de Red Bull van Mark Webber.

Om dit soort incidenten voortaan te voorkomen, heeft de FIA nu besloten dat wielmoeren met ingang van het raceweekend in Singapore van een extra veiligheidssysteem moeten worden voorzien, meldt het Britse Autosport.

Op het moment zit er al een enkel retention system, oftewel middel om het wiel vast te houden als dit door een probleem met de wielmoer los dreigt te raken, maar na onderzoek is de FIA tot de conclusie gekomen dat dit dus niet genoeg is, aangezien dit ‘systeem’ enkel waarde zou hebben als een auto volledig stil staat.

Dit eerste mechanisme om het wiel vast te houden blijft gewoon behouden, maar met ingang van de Grand Prix van Singapore moet elke auto dus ook voorzien zijn van een tweede component dat moet dienen om wielen vast te houden als deze losraken terwijl een auto in beweging komt (of is) en de wielmoer daarbij lostkomt.

Volgens Autosport zijn alle teams al van de reglementswijziging op de hoogte gebracht en hebben bepaalde renstallen tijdens het raceweekend in België al getest met dergelijke systemen.