*

FIA verlaagt maximumsnelheid in pitstraat

Eelco den Boer

Eelco den Boer

9 juli 2013 20:45

FIA verlaagt maximumsnelheid in pitstraat
Sutton Images

In navolging van de FOM heeft ook de FIA maatregelen genomen naar aanleiding van het pitsincident tijdens de Grand Prix van Duitsland. De maximumsnelheid in de pitstraat gaat omlaag en monteurs moeten verplicht een helm dragen.

Deze maatregelen waren al aangekondigd voor 2014, maar de FIA gaat de WMSC nu vragen om ze al per direct te kunnen invoeren. Daarnaast worden tijdens de kwalificatie en races alleen nog teampersoneel en marshals toegelaten. Geautoriseerde pers mag zich alleen nog langs de pitmuur begeven. De FOM kondigde eerder al aan dat het voortaan alleen nog vanaf de pitmuur zal filmen. 

In een verklaring laat de FIA weten dat, na goedkeuring van de World Motor Sport Council, twee geplande regelwijzigingen voor 2014 met onmiddellijke ingang van kracht gaan. Het gaat om artikel 23.11 dat al het teampersoneel dat werkt aan een auto tijdens een pitstop hoofdbescherming moet dragen en artikel 30.12 dat de maximumsnelheid in de pitstraat wordt teruggebracht van 100 kilometer per uur naar 80 kilometer per uur (met uitzondering van Melbourne, Monaco en Singapore, waar een limiet van 60 kilometer per uur blijft gelden). 

De FIA geeft verder aan dat Red Bull morgen een rapport indient over het incident, waarbij een losgeraakt wiel van de auto van Mark Webber een cameraman van de FOM raakte, en dat het dit zal delen met de andere teams om de veiligheid in de pitstraat te vergroten.