De internationale autosportfederatie FIA voegt een derde DRS-zone toe aan het Bahrain International Circuit. Tijdens de Grote Prijs van Bahrein zal er ook tussen bocht 3 en bocht 4 DRS gebruikt mogen worden. Met de komst van de nieuwe voorvleugels dit seizoen zou dit wel eens voor heel wat inhaalacties kunnen zorgen dit weekend. 

Voorheen waren op het circuit in Bahrein twee DRS-zones: de langste op de start-finish, een andere tussen bochten 10 en 11. Daar voegt de FIA dus een derde aan toe in sector 1 van het Bahrain International Circuit. De derde zone ligt tussen bocht 3 en bocht 4. Coureurs mogen DRS gebruiken als ze bij het detectiepunt binnen een seconde van hun voorganger rijden.

Met de toevoeging van een derde DRS-zone wordt op alle ietwat lange rechte stukken van het circuit het drag reduction system toegestaan. Gecombineerd met de nieuwe voorvleugels en de grotere DRS-opening van 2019 zou dat wel eens kunnen zorgen voor heel wat inhaalacties tijdens de tweede Grote Prijs van het seizoen.