Autosportfederatie FIA gaat op verzoek van de technische werkgroep het brandstofreglement voor de kwalificatie ophelderen. Teams weten zo beter wanneer er wel en niet een consequentie is als de auto de pits tijdens de sessie niet haalt.

Lewis Hamilton en Sebastian Vettel werden na de kwalificaties van Spanje en Abu Dhabi gediskwalificeerd omdat ze na hun snelste ronde de pits niet meer haalden. Alleen overmacht is een geldende reden. Volgens Red Bull Racing was dat in Abu Dhabi voor Vettel het geval, aangezien er waarschijnlijk onvoldoende brandstof in zijn tank zat om de pits te halen.

Dat is een geval van overmacht. Alleen is het ook weer de vraag of het legitieme overmacht is. Charlie Whiting, wedstrijdleider, vindt dat het reglement daarom duidelijker moet worden over wat wel en niet toelaatbaar is.

“Nu roept het nog te veel vragen op. De kwestie is vorige week in de technische werkgroep besproken en we vinden over het algemeen dat overmacht geen reden meer mag zijn, maar dat we duidelijk moeten aangeven wanneer je wel en niet de auto mag stilzetten”, aldus Whiting in Austin.

“Waarschijnlijk wordt het een regel waarin de term overmacht niet meer voorkomt en dat je de auto alleen ongestraft mag stilzetten als er nog voldoende brandstof in de tank zit. De FIA gaat dan berekenen hoeveel brandstof de wagen nodig heeft om de pits te halen en de coureur hangt wanneer hij niet voldoende brandstof aan boord heeft.”